Ghid de călătorie

Transportul călătorilor cu mijloacele de transport aparţinând Companiei de Transport Public Arad se efectuează pe baza legitimaţiilor de călătorie.

         Pentru a beneficia de condiții civilizate în timpul călătoriei, vă recomandăm să țineți cont de câteva aspecte importante:

  • respectați normele actuale privind transportul în comun
   1. călătoriți numai pe baza legitimaţiilor de călătorie valabile
    1. respectați munca angajaților operatorilor de transport
     1. aveți un comportament adecvat, astfel încât să nu îi deranjați pe ceilalți călători
      1. nu murdăriți/deteriorați interiorul sau exteriorul vehiculului
       1. nu scoateți diferite obiecte pe fereastră
        1. solicitați sprijinul apelând la numărul 112 când întâlniți acte de vandalism sau infracțiuni
         1. predați conducătorului de vehicul obiectele găsite în mijlocul de transport, pentru a veni în sprijinul celor care le-au pierdut.

            

            Urcarea și coborârea în mijlocul de transport se face numai în stații. Nu-i solicitați conducătorului de vehicul să facă o excepție.

            Nu discutați cu conducătorul de vehicul, mai ales în timpul mersului.

         Pentru siguranța dumneavoastră, în mijloacele de transport sunt montate camere de supraveghere, iar existența lor este marcată corespunzător cu afișe la vedere.         Controlorii sunt abilitați să verifice legitimaţiile de călătorie și să aplice sancțiuni celor care nu le dețin. La un eventual control, este obligatoriu să le acordați respect, oricare ar fi situația în care v-ați afla.         Doar respectând aceste recomandări, transportul dumneavoastră se poate realiza în condiţii de siguranţă şi confort!